PODEMOS PRESCINDIR YA DE LA CENTRAL NUCLEAR DE COFRENTES....HAZLO POSIBLE Y HAZ LO POSIBLE ¡ PASATE A LAS RENOVABLES!

dissabte, 28 de gener del 2017

TANQUEM COFRENTS!! 
PERQUÈ CONVIVIM CADA DIA AMB UN RISC CREIXENT

Els col·lectius Marfull- Acció Ecologista Agró, Plataforma Per Un Nou Model Energétic, Ecologistes en Acció, Xuquer Viu, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana i CGT, reunits a València volem manifestar:

1) Nostra oposició completa davant la petició d'Iberdrola al Ministeri d'Indústria
l'autorització per a la construcció d'un Magatzem Temporal Individualitzat (ATI) a Cofrents, per a l'acumulació d'encara més combustible nuclear de la central que el mantingut en la piscina de la instal·lació. És evident que aquesta construcció del ATI conduiria a un increment de risc de contaminació nuclear per a totes les comarques properes a la central d'augmentar la quantitat de combustible nuclear emmagatzemat en les instal·lacions de Cofrents, risc que a més es multiplica en l'actualitat quan és conegut que el Canvi Climàtic provocarà majors lluvías torrencials al País Valencià i majors riscos d'inundació com els coneguts aquests mesos que poden produir-se també en les instal·lacions de la C.N. de Cofrents.

2) Denunciem que el projecte de construcció d'un ATI és el primer pas del que realment constitueix el pla d'Iberdrola: l'ampliació del funcionament de la Central, més enllà de la vida útil per la qual va ser dissenyada i del terme que actualment té autorització d'activitat, en aquest cas 2021. La prolongació del funcionament d'una central ja envellida augmenta sens dubte el risc d'accidents, i addicionalment significa una molt major contaminació de les instal·lacions originals, la qual cosa converteix a Cofrents en un perill major.

3) Per tot això hem acordat renovar la nostra coordinació i el treball conjunt a través de la plataforma TANQUEM COFRENTS!, i emprendre immediatament una campanya d'informació i alerta a la ciutadania valenciana dels majors riscos als quals Iberdrola vol sotmetre a la població i a la naturalesa del País Valencià i en definitiva a la vida en tot el país. Així mateix hem acordat convidar a col·laborar amb nosaltres altres col·lectius socials i ciutadans interessats en la defensa de la salut, la qualitat de vida i la naturalesa del nostre país.

Tanquem Cofrents!!, ciutat de València 11 de gener de 2017


40 RAONS PER TANCAR COFRENTS !!